Sukupolvenvaihdos

Sukupolvenvaihdos on useimmille ihmisille ainutlaatuinen ja yksi elämän suurimmista asioista. Luopuminen metsätilan hallinnasta on usein tunteikas ja epävarma asia. Monet asiat pyörivät mielessä ja tulevaisuus arveluttaa. Metsätilan hallinnan saajan/saajien kannalta tilanne on samoin epävarma monestakin syystä. Tulevaisuuden osalta liikkuu mielessä paljon kysymyksiä. Sukupolvenvaihdos on verotukseen verrattuna huomattavasti mutkikkaampi ja taloudellisesti riskialttiimpi.

Neuvonnalla voin auttaa molempia osapuolia ja kertoa, mitä kaikkea sukupolvenvaihdos tarkoittaa käytännössä. Puhelimessa voin antaa alustavia vastauksia molempia osapuolia askarruttaviin kysymyksiin. Toimeksiannon kautta pystyn esittämään tarkat laskelmat eri vaihtoehdoista sukupolvenvaihdoksessa. Toimeksiantajat tekevät kuitenkin itse valinnan eri vaihtoehtojen pohjalta. Voin toki suositella jotakin vaihtoehtoa, mutta useinkaan siihen ei ole tarvetta, sillä toimeksiannon selvitysosassa käyvät eri vaihtoehdot hyvin selville.

Jokainen tila on erilainen ja osapuolten valinnat ovat yksilöllisiä. Ei ole olemassa mitään sabluunaratkaisua sukupolvenvaihdokseen, vaan parhaaseen tulokseen päästään laskelmien kautta. Esimerkiksi Kainuulaisella 100 ha:n tilalla eri vaihtoehtojen välillä puhutaan useiden kymmenien tuhansien eurojen summista.

Yleensä kaikista huonoin vaihtoehto on sukupolvenvaihdos perinnönjaon kautta, sillä silloin asioita ei juurikaan pysty suunnittelemaan ja verottaja vie omansa kohtuullisen isolla prosentilla.

Puhelin: 050 3026892, sähköposti: sukupolvenvaihdosneuvonta(at)gmail.com

Toimeksiantojen tarjouspyynnöt voit lähettää myös sähköpostilla, tai etusivulla olevalla yhteydenottolomakkeella.

HUOM: Toimin myös kaupanvahvistajana!