Ota yhteyttä!

Huom! Nyt koronakriisin päällä ollessa ottakaa yhteyttä puhelimitse tai laittakaa viestiä näillä sivuilla olevalla yhteydenottolomakkeella.

Metsätilan sukupolvenvaihdos- ja veroneuvonta Esko Heikkinen palvelee asiakkaitaan yrityksen nimen mukaisesti sulkupolvenvaihdoksissa ja metsätalouden verotusasioissa, sekä erilaisissa muissakin sopimusasioissa. Yrityksen kotipaikka on Kainuussa Suomussalmella, mutta toiminta-alueena yrityksellä on koko Suomi.

Sukupolvenvaihdos voidaan tehdä tarvittaessa kokonaispakettina tai osittain toimeksiannon perusteella. Jokaisessa tapauksessa sovitaan yksityiskohtaisesti se, mitä tilaaja haluaa palvelulta. Pienimmillään sukupolvenvaihdos on esimerkiksi lahjakirjan tekeminen ja siihen liittyvä kaupanvahvistus.

Laajana tehtävä tomeksianto voi sisältää sukupolvenvaihdoksen eri vaihtoehtojen vertailun, kauppakirjojen laadinnan, osakkaiden huomioimisen siten, että perinnönjaossa ei enää tarvitse asiaa selvitellä, lainhuudon hakemsen ja erilaisten veroasioiden hoidon osakasten puolesta. Lisäksi huomioidaan aina luopujien asema siten, että heille turvataan toimeentulo ja asumiseen liittyvät asiat myös luopumisen jälkeen. Toimeksianto voidaan tehdä tuntihinnalla tai sopimalla kokonaishinta tilausvaiheessa.

Sukupolvenvaihdostoimeksiannon osalta voi tarjouspyynnön jättää myös sähköpostiin: sukupolvenvaihdosneuvonta(at)gmail.com

Miksi palvelua kannattaa käyttää? 

Metsäveroasioissa jää herkästi huomioimatta osa vähennyksistä, joihin metsänomistajalla on laillinen oikeus. Verotus metsäasioissa on monimutkainen, joten neuvojen kysyminen ei ole häpeä, vaan järkevää toimintaa. Mikäli metsätilalla on vähänkin toimintaa, niin kannattaa ottaa selvää, mitä kaikkea verotuksessa voi vähentää.

Tekemällä metsätilan sukupolvenvaihdoksen oikein ja huomioimalla myös tulevat veroseuraamukset sekä muut taloudelliset asiat, säästävät osapuolet yleensä useita kymmeniä tuhansia euroja verrattuna siihen, että asiat jätettäisiin hoitamatta.

Yleensä suunnitelmallisessa sukupolvenvaihdoksessa myös osakkaiden välit säilyvät parempina verrattuna tilan jakamiseen perinnönjaon kautta.

Vältytään myös ikäviltä yllätyksiltä, mitkä saattavat tulla eteen, jos kaikkia asioita ei ole tiedetty tai osattu ottaa huomioon tilasta luopujien ja tilan saajien osalta.

Palvelun edullisuus. Yksityisenä toimijana minulla on mahdollisuus tarjota palvelua huomattavasti edullisempaan hintaan moniin muihin palveluntarjoajiin verrattuna. Toimin yksityisenä elinkeinonharjoittajana, jolloin esimerkiksi työnjohtokulut jäävät kokonaan pois hinnoittelustani.

Asiantuntemukseni perustuu useiden metsätilojen hallintaan ja aikaisemmin tehtyihin sukupolvenvaihdoksiin, jotka olen tehnyt avaimet käteen periaatteella. Lisäksi opiskelen koko ajan alaan liityviä asioita ja  seuraan aktiivisesti uudistuksia, jotka vaikuttavat asioihin. Esimerkiksi olen opiskellut oikeustieteitä Joensuun yliopistossa. Olen suorittanut LKV-tutkinnon marraskuussa 2017.

Puhelin:  050 3026892

HUOM: Toimin myös kaupanvahvistajana!

Yritykseni toimisto sijaitsee samassa tilassa Suomussalmen kiinteistökeskus LKV:n kanssa. Aputoiminimelläni Kainuun ja Koillismaan metsäkiinteistöjen välitys LKV hoidan metsäkiinteistöjen välitykseen liittyvät toimeksiannot. Kaikki edellä olevat  toiminnot löydät osoitteesta: Kauppakatu 11, 89600 Suomussalmi. Ämmänsaaren apteekki on kadun toisella puolella.

Olen varmimmin tavattavissa toimistolla maanantaisin klo 09:00 – 15:00 välisenä aikana. Tervetuloa keskustelemaan sukupolvenvaihdos- ja muissakin asioissa. Muina aikoina kannattaa olla yhteydessä puhelimitse ja sopia tapaaminen toimistolle. Voit ottaa yhteyttä myös alla olevalla yhteydenottolomakkeella. Pyrin vastaamaan yteydenottoon viimeistään kahden päivän kuluessa yhteydenotosta.

Kauttani myös erilaisiin metsäpalveluihin liittyvät toiminnot Kuhmon ja Sotkamon alueella. Ota yhteyttä, niin kerron lisää.